Vi søker etter enkelhet bortenfor kompleksiteten

Å gi folk en lettere jobbhverdag er en ledestjerne i alt arbeidet vi gjør for våre kunder daglig.

Økt effektivitet og redusert arbeidsbelastning

Dette burde være en selvfølge for alle bedrifter som befatter seg med komplekse IT-løsninger. Vi velger aldri en bestemt løsning eller gjennomføringsmetode; derimot oppnår vi økt effektivitet og redusert arbeidsbelastning, som i sin tur forenkler arbeidsrutinene for dem som skal jobbe med løsningene våre.

Dette er en selvfølge for våre IT-spesialister, ERP-konsulenter og applikasjonsutviklere, som utgjør stammen i vår virksomhet i Sverige, Norge og Danmark. Det ville tross alt vært litt merkelig om vi etter 25 år på det skandinaviske markedet som markedsleder innen mobilitet, forretningssystemprosesser og integrasjoner ikke forstod hva kunden vil ha.
Vi har hjulpet et stort antall selskaper med mengdevis av løsninger som har forenklet deres hverdag og komplekse arbeidsmiljø. I dag er vi dessuten spesialister innenfor våre virksomhetsområder Detaljhandel, Transport og Logistikk, ERP og Integrasjoner – tjenester som mer eller mindre alltid inngår felles i de oppdragene vi utfører for kundene våre.

Få et bilde av hva vi tilbyr våre kunder under respektive forretningsområde, og nøl ikke med å kontakte oss dersom du ønsker en nærmere forklaring eller å møte oss for en uforpliktende samtale.

Vår forretningsidé

Vi er en helhetsleverandør av IT-løsninger innen mobilitet, forretningssystemprosesser og integrasjon som tilbyr selskaper og organisasjoner merkbar merverdi.

Hva er digitalisering for Datema?

Svært mange selskaper og organisasjoner har IT-systemer som ble bygd opp mellom 80-tallet og tidlig 2000-tall. Denne typen systemer er som oftest begrenset til det virksomhetsområde de har som formål å støtte, og er ikke laget for å kommunisere med omverdenen i noen større utstrekning. Det som mange selskaper sliter med i dag, er å skille ut informasjon fra ulike systemer og forene dem på en felles teknologiplattform i en moderne IT-struktur som først og fremst er i stand til å håndtere mobilitet. Behovet for et system som kommuniserer med mobile enheter, er i dag stort.

Vi baserer oss på vår integrasjonskunnskap og får alle de interne systemene til å samarbeide slik at informasjon kan håndteres lokalt på en smidigere måte og deles ut til mobile enheter. Det gamle møter således det nye, og dette innebærer at man beholder de eldre løsningene, minsker kostnadene for å investere i nye løsninger og eliminerer driftsforstyrrelser. Denne typen digitalisering gjør det mulig for selskaper å gradvis bytte ut sine eldre IT-plattformer uten behov for å investere altfor høye beløp. I enkelte tilfeller er det uunngåelig å bytte ut gamle IT-strukturer, men i mange tilfeller kan gammelt møte nytt.

Når man tar en beslutning om å gjøre en forandring i virksomheten i retning av en mer digitalisert forretningsmodell, blir investeringen ofte vurdert ut fra eksisterende forretningsmodell i stedet for at man vender blikket fremover. Her er det behov for åpenhet fra begge parter for å kunne avgjøre hvilken innvirkning en oppgradering kommer til å ha på selskapets nåværende og fremtidige virksomhet.

Kontakt oss, så forteller vi mer.